Posiłek i obcowanie z piękną przyrodą
W Karczmie gotujemy potrawy zgodnie z dawnymi, sprawdzonymi recepturami i przepisami. Używamy ziół z własnego ogródka, wykorzystujemy produkty od lokalnych dostawców i producentów. Naszych klientów staramy się zaskoczyć czymś smacznym i niepowtarzalnym. Gotujemy z sercem i pasją. Lubimy bawić się smakami i zapachami. Naszą specjalnością są dania wymagające cierpliwości i czasu do ich przygotowania. Do przygotowania potraw wykorzystujemy produkty naturalne, sezonowe, nie korzystamy z ulepszaczy czy gotowych mieszanek przypraw.
W Karczmie nie mamy stałej karty dań, tworzymy ją na bieżąco i w każdym tygodniu różni się ona od poprzedniej. Niemniej nasi stali bywalcy mogą liczyć na nasze popisowe dania jak policzki wołowe w nalewce, żebra z metra. Kochamy zupy i one kochają nas, dlatego gotujemy je z wielką ochotą, zupa chlebowa, dyniowa z kaszą, zupa i z gruszki i z pietruszki, rosół z pieczonej kaczki lub sezonowo chłodnik czy chrzanowa to tylko część naszych specjałów. Pieczemy drożdżowe ciasta z owocami z sadu.
Nazwy niektórych dań są mylące jak choćby zupa bieda, która z biedą nie ma nic wspólnego a gotujemy ją na pieczonym drobiu (kaczce, gęsi).

Szczególnie polecamy:
Rosół z pieczonej kaczki 10 PLN
Chłodnik 12 PLN
Poliki wołowe w sosie nalewkowym,
kluseczki śląskie, surówka 40 PLN
Pieczyste z rondla,
pieczona kasza, surówka 35 PLN
Żebro z metra
w sosie miodowo-gorczycowym,
pieczone ziemniaki,
ogórek z beczki 35 PLN

Zapraszamy do Karczmy sezonowo i tylko w weekendy i święta, w tym roku planujemy rozpocząć 27 kwietnia. W sezonie ale i poza sezonem można zorganizować u nas imprezy zbiorowe, zapraszamy zorganizowane grupy, biura podróży, organizatorów wycieczek.
W drodze do Żelazowej Woli, Brochowa, Granicy, Kampinoskiego Parku Narodowego, Niepokalanowa czy Łowicza warto odwiedzić Karczmę w parku dworskim w Strzyżewie.

tel. 537 739 591

tel. 518 076 842

e-mail:marketing@strzyzew.pl

e-mail:dwor@strzyzew.pl 

Karty akceptowane w naszym obiekcie:

 

Login Form
Register Form